Terug Doe mee aan de risicoanalyse psychosociale aspecten in het onderwijs

Doe mee aan de risicoanalyse psychosociale aspecten in het onderwijs

- Gezonde werknemers | Risicoanalyse | Stress en burn-out | Onderwijs

Expert Jeroen Aussems

Verantwoordelijke documentatiedienst

Inschrijven voor 31 december

Groep IDEWE organiseert in het schooljaar 2020-2021 een risicoanalyse psychosociale aspecten op maat van het onderwijs. Deelnemende scholen brengen het welbevinden van hun teamleden in kaart, zijn in orde met hun wettelijke verplichtingen en zijn meteen ook voorbereid om verder werk te maken van heel wat uitdagingen op het vlak van welzijn.

Er bestaat een brede waaier aan bevragingen die polsen naar de tevredenheid en het welbevinden van uw teamleden.

De hogere werkdruk, het toenemende ziekteverzuim, de planlast, de beleidsmatige veranderingen, het lerarentekort; allemaal risico’s die een negatieve impact kunnen hebben op het psychosociaal welbevinden van het onderwijspersoneel. Er bestaat een brede waaier aan bevragingen die polsen naar de tevredenheid en het welbevinden van uw teamleden. Helaas zijn ze niet altijd aangepast aan het onderwijs, zijn ze wetenschappelijk slecht onderbouwd of voldoen ze niet aan de criteria om in aanmerking te komen voor de wettelijke verplichte risicoanalyse.

Nu inschrijven, deelnemen in schooljaar 2020-2021

risicoanalyse psychosociale aspecten op maat van het onderwijs

Groep IDEWE gelooft in een segmentspecifieke aanpak voor onderwijs. Daarom wil onze onderzoeksafdeling graag met u in cocreatie gaan om aan bovenstaande verzuchtingen een werkbare en betaalbare oplossing te bieden. In het schooljaar 2020-2021 organiseren we daarom een risicoanalyse psychosociale aspecten op maat van het onderwijs. Aan de hand van gevalideerde vragen brengen we het welbevinden van uw teamleden in kaart, zodat u voldoet aan de wettelijke verplichtingen. Het resultaat van de bevraging is bovendien een uitstekende basis om in het natraject het welbevinden te verbeteren en/of te borgen.

Heeft u interesse of bijkomende vragen? Contacteer Evelien Van Rafelghem (016 39 04 11) evelien.vanrafelghem@idewe.be

De deadline om in te tekenen is 31 december 2020.

Downloads

Blijf altijd op de hoogte: schrijf je in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen