Terug Maak winkelpersoneel en logistieke medewerkers weerbaarder via StressBalancer

Maak winkelpersoneel en logistieke medewerkers weerbaarder via StressBalancer

- Digitale tools | Mentaal fit | Opleidingen | Corona

E-tool aangepast aan de uitzonderlijke omstandigheden tijdens de coronacrisis

Om logistieke medewerkers en winkelpersoneel te ondersteunen tijdens de coronacrisis, stellen we een nieuwe module ter beschikking in de e-tool StressBalancer. Ze bevat extra oefeningen voor werknemers die in deze coronacrisis extra onder druk staan.

De e-tool StressBalancer van IDEWE helpt werknemers om werkstressoren het hoofd te bieden. Zo leren ze om stress, uitputting en spanningen tussen mensen op het werk te voorkomen en hun persoonlijke weerbaarheid te versterken.

Doelgerichte training, oefeningen en tips

StressBalancer is samengesteld om werknemers meer weerbaar te maken tegen stress en uitputting

StressBalancer is samengesteld om werknemers meer weerbaar te maken tegen stress en uitputting”, zegt Whitney Van den Brande. “Dat gebeurt aan de hand van een online vragenlijst die slechts enkele minuten in beslag neemt om te beantwoorden. Op basis van hun antwoorden krijgen werknemers een stressprofiel en een doelgerichte training met oefeningen en tips. Ze krijgen handvaten aangereikt waarmee ze de stresserende werksituaties beter de baas kunnen.”

“Omdat logistieke medewerkers en winkelpersoneel de jongste weken door het coronavirus onder extra druk staan en met heel wat vragen en bezorgdheden geconfronteerd worden, hebben we StressBalancer voor deze doelgroepen aangepast. De specifieke oefeningen kunnen hen helpen om mentaal weerbaarder te worden in deze uitzonderlijke tijden. We geven hen praktische tips over hoe ze kunnen omgaan met herkenbare situaties.”

Hoe gaat het in zijn werk?

De training omvat oefeningen om te leren omgaan met stresserende werksituaties, reflectie-oefeningen en wat heb jij geleerd-oefeningen

StressBalancer bestaat uit drie stappen:

  1. Stress Barometer
  2. Mijn Stress Profiel
  3. Training

“De training omvat oefeningen om te leren omgaan met stresserende werksituaties, reflectie-oefeningen en wat heb jij geleerd-oefeningen. Logistieke medewerkers en winkelpersoneel krijgen na het invullen van de vragen tips aangeboden die hen op verschillende manieren leren om met herkenbare, stresserende werksituaties om te gaan. Op het einde van het e-learning traject krijgen ze een individueel adviesrapport.”

Contacteer uw regionaal IDEWE-kantoor voor meer informatie of mail naar stressbalancer@idewe.be.

Blijf altijd op de hoogte: schrijf je in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen