Terug Inspirerend lesmateriaal voor een duurzame wereld

Inspirerend lesmateriaal voor een duurzame wereld

- Fysiek fit | Mentaal fit | Milieu

Expert Jonas Debroyer

Milieucoördinator

'Sustainable Stories' vertaalt de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN voor kinderen

We leven op een geweldige planeet en om ervoor te zorgen dat iedereen daarvan kan genieten heeft de Verenigde Naties zeventien Duurzame Ontwikkelingsdoelen gedefinieerd. Om kinderen daar zo snel mogelijk vertrouwd mee te maken, geeft Sustainable Stories evenveel boekjes uit die leerkrachten in de lagere school kunnen gebruiken om het gesprek op gang te brengen.

Armoede de wereld uit helpen is één van de zeventien Sustainable Development Goals die de VN in 2015 heeft vooropgesteld en dat was meteen ook het onderwerp van het eerste boekje dat initiatiefnemers Peter en Naomi Queeckers en illustratrice Kaatje Marynissen op de jongste lezers hebben losgelaten. Deze maand komt het tweede exemplaar uit en dat gaat over Goede Gezondheid en Welzijn

Gesprekstof voor leerkrachten

verhaaltje

“Dat is helemaal de corebusiness van IDEWE”, zegt milieucoördinator Jonas Debroyer van IDEWE. “Vandaar dat we het initiatief hebben opgepikt en heel graag onder de aandacht willen brengen. De doe-boekjes maken kinderen op een heldere en interactieve manier vertrouwd met de onderwerpen die er in de wereld echt toe doen. Leerkrachten vinden er inspiratie en handvaten om de onderwerpen in de klas te bespreken en kinderen al van heel vroeg aan te zetten tot actie.”

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn zeven jaar geleden formeel aangenomen door de algemene vergadering van de Verenigde Naties. Tegen 2030 moet het actieplan gerealiseerd zijn om de mensheid te bevrijden van armoede en de planeet terug op de koers richting duurzaamheid te plaatsen.
 
Meer informatie over de boekjes vindt u hier.

Hier leest u meer over de zeventien doelen die de VN hebben vooropgesteld.

Blijf altijd op de hoogte: schrijf je in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen