Terug Van de bureaustoel naar de kajak

Van de bureaustoel naar de kajak

- Gezonde levensstijl | Fysiek fit | Mentaal fit

Expert Mia Van Laeken

Adviseur Learning and Development

Teamdag ‘Move’ voor Amby Dienstencheques

“Een zeer positieve dag, ook al belandden we helemaal uit onze comfortzone”, aldus Simon Heggermont. Aanleiding was de teamdag ‘Move’ die IDEWE organiseerde voor de werknemers van Amby Dienstencheques. Een hele dag gezond bewegen, energie opdoen en elkaar op een ongedwongen manier leren kennen.

In de voormiddag stond een hoogteparcours en een klimmuur op ons te wachten.

Preventie-eenheden kan u niet enkel besteden aan de organisatie van medische onderzoeken of opleidingen voor uw personeel. Ook de organisatie van een teamdag op maat van uw werknemers behoort tot de mogelijkheden.

“Zo wou Amby Dienstencheques, een dienstenchequebedrijf met kantoren in Limburg, Oost- en West-Vlaanderen, een dag organiseren waarop gezonde beweging centraal stond”, zegt Stefanie Versaevel, preventieadviseur psychosociale aspecten van IDEWE. “Mensen meer laten bewegen maakt deel uit van het Fit4Work-gezondheidsbeleid dat we promoten. Het was voor Amby Dienstencheques echter ook een manier om de medewerkers op een gemoedelijke manier samen te brengen. Dat de opkomst zeer groot was, ook al vond de teamdag plaats op een zaterdag, toont aan dat werknemers dit soort initiatieven echt wel kunnen smaken.”

Energie opdoen buiten de comfortzone

“We hebben 13 kantoren verspreid in de drie provincies, waar telkens 2 tot 3 mensen werken”, zegt teammanager Simon Heggermont. “Behalve het jaarlijkse personeelsfeest zijn er weinig gelegenheden waarop mensen van de verschillende kantoren elkaar kunnen ontmoeten. Terwijl we toch veel belang hechten aan een positieve, gemoedelijke sfeer. De organisatie van de teamdag moest die ambitie ondersteunen en dat is enorm goed gelukt. Met een team van 36 medewerkers zijn we dagelijks in de weer om onze 650 enthousiaste huishoudhulpen en 4.500 klanten te begeleiden. Dat betekent dat we vaak aan ons bureau zitten. Met de Fit4Work teamdag werden we bijgevolg behoorlijk uit onze comfortzone getrokken.”

“In de voormiddag stond een hoogteparcours en een klimmuur op ons te wachten. ’s Middags konden we tijdens een gezonde lunch verse energie opdoen om in de namiddag dan met de kano de Gentse binnenwateren te gaan verkennen. Op het einde van de dag was iedereen afgepeigerd maar tegelijk ook zeer enthousiast, waardoor we met plezier konden besluiten dat we volgend jaar beslist een vervolg aan de teamdag zullen breien.”

Ook zin?

“Dat is perfect mogelijk zonder in herhaling te vallen”, zegt Stefanie Versaevel. “Elke teamdag stellen we samen op maat van wat de klant nodig heeft. Niet enkel gezonde beweging maar ook gezonde voeding kan daarin centraal staan. In dat geval kunnen we bijvoorbeeld zelf de gezonde lunch klaarmaken.”

Bent u ook op zoek naar inspiratie om een gezonde teamdag te organiseren voor uw werknemers? Neem dan zeker contact op met uw regionaal kantoor om de mogelijkheden te bespreken.

 

Blijf altijd op de hoogte: schrijf je in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen