Terug ARDO Koolskamp zet 22 miljoen stappen … en blijft gaan

ARDO Koolskamp zet 22 miljoen stappen … en blijft gaan

- Beweging

Expert Mia Van Laeken

Adviseur Learning and Development

Gedeelde eerste plaats in No Steps No Glory Herfstclash

De Herfstclash van No Steps No Glory heeft dit jaar niet één maar twee verdiende winnaars. Behalve bij Elewijt Center, waar we vorige week al aandacht aan besteedden, stonden er ook bij ARDO Koolskamp/Kortemark gemiddeld 19.000 stappen op de tellers van de deelnemers. “Zelfs de meest sceptische medewerkers hebben we kunnen overtuigen”, zegt HR manager Elsie Labens.

“Het is redelijk indrukwekkend maar tussen 15 oktober en 11 november hebben we met zijn allen omgerekend 15.500 km gestapt. Het was een bijzondere belevenis en het resultaat van de volgehouden inspanningen waarmee de werkgroep Fit@Ardo onze medewerkers aanzet om te werken aan een gezonde geest in een gezond lichaam.”

Een stapje verder

“In onze focus op people, planet and product, staat people niet toevallig op de eerste plaats. Onze medewerkers zijn van goudwaarde. Zij zijn de fundamentele schakel die het verschil maken. We proberen daarom voortdurend op verschillende manieren in hen te investeren. Sensibilisering omtrent een gezonde levensstijl en de meerwaarde van meer beweging maakt daar deel van uit. We organiseren daarom jaarlijks een familiefietsdag en dit jaar kwam daar ook wandelmogelijkheid bij.”

“De stappenclash was een extra drive om letterlijk nog een stapje verder te gaan. We hebben onze mensen op verschillende manieren uitgedaagd om deel te nemen. Elke week maakten we de tussenstand bekend en werden prijzen uitgedeeld voor de beste stapper en de snelste stijger. Daardoor werd de interne competitie aangewakkerd waardoor de clash in heel het bedrijf begon te leven. Tot zover dat we ook de grootste sceptici aan het bewegen hebben gekregen.”

Middagwandeling

Officieel namen 55 medewerkers deel aan No Steps No Glory maar voor de interne competitie kreeg ARDO 80% van het personeel aan het stappen.

“Door de aard van hun job zetten de operatoren tijdens de werkuren het meeste stappen, waardoor de bedienden extra inspanningen hebben moeten doen. Ze maakten onder meer van de middagpauze gebruik om in de velden rond het bedrijf te gaan wandelen. Dat is zo goed bevallen dat die afspraak ook na de clash gewoon verder gaat. Een beter resultaat van de actie konden we ons niet dromen!”

Blijf altijd op de hoogte: schrijf u in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen