Terug Burn-out herkennen, hulp zoeken en aan re-integratie werken

Burn-out herkennen, hulp zoeken en aan re-integratie werken

- Stress en burn-out

Expert Lode Godderis

CEO IDEWE

IDEWE-directeur Kennis, Informatie en Research Lode Godderis schrijft ‘Eerste hulp bij burn-out’

Dankzij de burn-out assessment tool van de KU Leuven weten we dat in Vlaanderen ruim 7% van de werkende bevolking burn-outklachten heeft, terwijl 9% in de gevarenzone zit. Elk bedrijf krijgt er met andere woorden mee te maken. Maar wat is burn-out nu precies, hoe krijg je het en hoe ga je ermee om? IDEWE-directeur Kennis, Informatie en Research Lode Godderis gaf antwoord op alle vragen in een Vacature.com-dossier.

Er zijn weinig bedrijven en weinig werknemers die niet met burn-out geconfronteerd worden. “Iedereen kent wel een collega die een tijd van de werkvloer verdwijnt omdat hij of zij het even niet meer aankan”, aldus Lode Godderis. “Zowel voor mensen die de diagnose krijgen, hun werkgevers als hun collega’s gaat dit gepaard met heel wat vragen. De praktische gids dient om zoveel mogelijk antwoorden te geven.”

Herkenbaar en praktisch

Na een omschrijving van wat burn-out precies is en wat burn-out onderscheidt van stress en depressie, komt de lezer meer te weten over de triggers en de signalen van burn-out en wordt advies gegeven om signalen te herkennen en een burn-out te voorkomen.

“We hebben de gids zo herkenbaar en praktisch mogelijk gemaakt, met heel veel informatie over hoe je hulp zoekt, met de diagnose omgaat, het nieuws brengt aan werkgevers en collega’s maar ook hoe je de administratie regelt. Tot slot krijg je informatie over re-integratie na een (lange) afwezigheid en tips om duurzaam te herstellen.”

Leg uw vragen en uitdagingen in verband met stress en burn-out voor aan onze experts.

 

Downloads

Blijf altijd op de hoogte: schrijf u in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen