Terug Ondersteun zorgverleners via StressBalancer

Ondersteun zorgverleners via StressBalancer

- Digitale tools | Mentaal fit | Opleidingen | Zorg | Corona

E-tool aangepast aan de uitzonderlijke omstandigheden tijdens de coronacrisis

Om zorgverleners te ondersteunen tijdens de coronacrisis, stellen we nieuwe modules ter beschikking in de e-tool StressBalancer. Ze bevatten extra oefeningen voor werknemers die in deze coronacrisis extra onder druk staan.

De e-tool StressBalancer van IDEWE helpt werknemers om werkstressoren het hoofd te bieden. Zo leren ze om stress, uitputting en spanningen tussen mensen op het werk te voorkomen en hun persoonlijke weerbaarheid te versterken.

Doelgerichte training, oefeningen en tips

StressBalancer is samengesteld om werknemers meer weerbaar te maken tegen stress en uitputting

StressBalancer is samengesteld om werknemers meer weerbaar te maken tegen stress en uitputting”, zegt Whitney Van den Brande. “Dat gebeurt aan de hand van een online vragenlijst die slechts enkele minuten in beslag neemt om te beantwoorden. Op basis van hun antwoorden krijgen werknemers een stressprofiel en een doelgerichte training met oefeningen en tips. Ze krijgen handvaten aangereikt waarmee ze de stresserende werksituaties beter de baas kunnen.”

“Omdat zorgverleners de jongste weken door het coronavirus onder extra druk staan en met heel wat vragen en bezorgdheden geconfronteerd worden, hebben we StressBalancer voor deze doelgroepen aangepast. De specifieke oefeningen kunnen hen helpen om mentaal weerbaarder te worden in deze uitzonderlijke tijden. We geven hen praktische tips over hoe ze kunnen omgaan met herkenbare situaties.”

Hoe gaat het in zijn werk?

De training omvat oefeningen om te leren omgaan met stresserende werksituaties, reflectie-oefeningen en wat heb jij geleerd-oefeningen.

StressBalancer bestaat uit drie stappen:

  1. Stress Barometer
  2. Mijn Stress Profiel
  3. Training

“De training omvat oefeningen om te leren omgaan met stresserende werksituaties, reflectie-oefeningen en wat heb jij geleerd-oefeningen. Zorgverleners krijgen na het invullen van de vragen tips aangeboden die hen op verschillende manieren leren om met herkenbare, stresserende werksituaties om te gaan. Op het einde van het e-learning traject krijgen ze een individueel adviesrapport.”

StressBalancer helpt werkgevers in hun opdracht om hun werknemers te beschermen tegen psychosociale risico’s op het werk. Stuur uw werknemers deze link door en bezorg hen uw KBO-nummer. Dit nummer, samen met hun eigen INSZ-nummer, hebben ze nodig om zich in te schrijven. Uw werknemers zullen in de eerstvolgende week, na inschrijving, een uitnodiging met login voor StressBalancer ontvangen.

De tool is gratis tot 30 juni 2021. U kunt er nadien voor kiezen om verder gebruik te maken van de betalende tool.

Contacteer uw regionaal IDEWE-kantoor voor meer informatie of mail naar stressbalancer@idewe.be.

Blijf altijd op de hoogte: schrijf u in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen