Terug IDEWE fietst voor het klimaat

IDEWE fietst voor het klimaat

- Duurzame werkomgeving

Expert Liesbeth Reekmans

Verantwoordelijke Discipline Bouwen en Gebouwen

Nadenken over duurzamer omgaan met energie op Dikketruiendag 2019

Dikketruiendag 2019 op 12 februari zet de fietsers op kop, precies zoals de IDEWE-medewerkers ook al een aantal jaar doen. Als werkgever stimuleert IDEWE het gebruik van de fiets als transportmiddel voor zowel het woon-werkverkeer, de beroepsverplaatsingen als voor privé verplaatsingen.

Om de daad bij het woord te voegen, voerden we bij IDEWE een aantal jaar geleden een fietspolicy in. De voordelen van fietsen zijn niet min. De CO2-uitstoot daalt, je vermijdt files, het helpt tegen overgewicht en het maakt je gezonder, fitter en alerter.

IDEWE geeft zijn medewerkers de kans om een fiets te leasen. In het leasingcontract is tegelijk ook pechverhelping en een diefstalverzekering voorzien. Onze fietsers krijgen op het einde van de leasetermijn de kans om hun fiets tegen zeer gunstige voorwaarden over te nemen. In ruil daarvoor ondertekenen ze een verklaring waarbij ze het engagement nemen om de fiets voor professioneel gebruik in te zetten.

165.578 km in 2018

We betalen voor elke gefietste kilometer een fietsvergoeding. Dit geldt uiteraard ook voor wie met de eigen fiets naar het werk komt. Daarnaast zorgt IDEWE voor accommodatie om het fietsgebruik te ondersteunen zoals fietsenstalling en kleed- en/of doucheruimte.

We zien intussen dat het fietsen bij onze werknemers is toegenomen. In het startjaar 2016 reden 27 fietsers 22.142 kilometer bij elkaar. In 2017 was dat al 75.516 km door 111 fietsers. Vorig jaar slaagden 156 fietsers erin om het aantal afgelegde IDEWE-kilometers meer dan te verdubbelen tot 165.578.  

Om ook in uw bedrijf een breder draagvlak te creëren voor energiebesparing en duurzaamheid heeft IDEWE een coachingstraject ontwikkeld. Bent u hierin geïnteresseerd? Stuur ons een e-mail naar energie@idewe.be en we sturen ons aanbod door.

Blijf altijd op de hoogte: schrijf u in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen