Terug Lode Godderis wordt de nieuwe CEO van Groep IDEWE

Lode Godderis wordt de nieuwe CEO van Groep IDEWE

- IDEWE

Op 1 januari volgt hij Simon Bulterys op

Professor Arbeidsgeneeskunde Lode Godderis wordt de nieuwe algemeen directeur van Groep IDEWE. Hij volgt Simon Bulterys op die deze functie sinds 2002 bekleedt en eind dit jaar op pensioen vertrekt.

Na een uitvoerige doorlichting van verschillende interne en externe kandidaten, kiest de raad van bestuur van Groep IDEWE met Lode Godderis niet voor een onbekende. Godderis kwam in 2000 de externe dienst voor preventie en bescherming op het werk vervoegen. Het werk als arbeidsarts in de regio Mechelen combineerde hij aanvankelijk met zijn doctoraatstudies arbeidsgeneeskunde aan de KU Leuven. Na het behalen van zijn doctoraat ging hij aan de slag in de onderzoeksafdeling van IDEWE, die hij intussen ook leidt. 

“Lode heeft meegewerkt aan de groei van Groep IDEWE”, zegt Simon Bulterys. “Van externe dienst tot de geïntegreerde en multidisciplinaire organisatie, met bijna duizend medewerkers en een omzet van 100 miljoen euro, die we nu zijn. Het nationaal en internationaal netwerk dat hij de voorbije jaren uitbouwde, zal hem helpen om dat succes te bestendigen, verder te bouwen aan de toekomst en een brede kijk op onze omgeving te bewaren.”

Lode Godderis neemt zijn functie aan het hoofd van IDEWE begin volgend jaar op. De komende maanden wil hij gebruiken om de opvolging van zijn onderzoek aan de KU Leuven te organiseren en over te dragen, en zich volledig in te werken in de organisatie van de groep.

Blijf altijd op de hoogte: schrijf je in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen