Terug No steps no glory

No steps no glory

- Gezonde levensstijl | Beweging

Expert Mia Van Laeken

Adviseur Learning and Development

Intensief blijven doorstappen, ook al is er dit jaar geen ‘herfstclash’

De eerstvolgende No Steps No Glory-clash voor bedrijventeams is pas voorzien voor volgend voorjaar. Maar dat mag u er niet van weerhouden om ook dit najaar volop aandacht te besteden aan gezonde beweging op het werk.

Een stevig wandeltempo heeft positieve effecten op de levensverwachting.

No Steps No Glory is een interbedrijvencompetitie onder leiding van coach Bruce om in één maand tijd zoveel mogelijk stappen te zetten. Bedrijventeams melden zich aan op de website van No Steps No Glory en vervolgens kunnen ook de teamleden zich registreren. Het team dat op het einde van de maand meest stappen op de teller heeft staan mag zich dan het ‘fitste bedrijf van Vlaanderen’ noemen. Op de website en de bijhorende Facebookpagina vindt u ook heel wat nuttige tips.

Liever intensiever

Extra stappen verzamelen door te voet naar het werk te gaan of in de middagpauze een wandelingetje te maken is zonder meer een geweldig idee.

De eerstvolgende ‘clash’ vindt pas in mei volgend jaar plaats. Dat betekent dat u zich nog een halfjaar kan voorbereiden. Bedenk hoe u werknemers kan warm maken om deel te nemen, denk na over manieren om uw team meer te laten bewegen en motiveer hen om alvast de dagelijkse 10.000 stappen te ambiëren. Extra stappen verzamelen door te voet naar het werk te gaan of in de middagpauze een wandelingetje te maken is zonder meer een geweldig idee. Overweeg dan ook om niet gewoon te stappen maar om uw tempo op te drijven, zodat u er meer gezondheidseffecten van ondervindt. Recent wetenschappelijk onderzoek wees immers uit dat een stevig wandeltempo positieve effecten heeft op de levensverwachting.

Kan u best wat hulp gebruiken om uw werknemers gezonder te laten bewegen? Aarzel niet om ons te contacteren. Onze bewegingsexperts weten alles over motivatie en een gezonde leefstijl.

Contacteer onze gezondheidscoaches.

 

 

Blijf altijd op de hoogte: schrijf u in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen