New Way of Working
 


Uit elke crisis komt ook iets goeds: zo heeft corona heel wat taboes, bijvoorbeeld die rond telewerk, doen sneuvelen. De weg naar de New Way of Working is nu definitief ingezet, met een cruciale rol voor hybride werken – deels thuis en deels op kantoor dus.

Maar hoe pakken we dat aan? Hoe wordt dat nieuwe werken ook beter, slimmer en gezonder werken? Door het resilient, human-based, collaborative, innovative en purpose-driven te maken. Op die vijf pijlers is onze eigen IDEWE-filosofie gebouwd, en in ons NWOW-dossier krijgt u tal van inzichten en concrete tips rond drie sleuteltopics:

  • In deel 1 leert u hoe we na dit erg moeilijke jaar het NWOW-tijdperk binnenstappen met voldoende persoonlijke veerkracht (resilience).
     
  • Hoe bouwen en organiseren we werkplekken die het beste in ons naar boven halen, zowel op het vlak van welzijn (human-based) als resultaat (purpose-driven)? Dat leest u hier in deel 2.
     
  • Technologische tools (innovative) kunnen de manier waarop we samenwerken (collaborative) een enorme boost geven. Maar in de praktijk blijken ze net een bron van inefficiëntie, ergernis en overprikkeling. In deel 3 leert u hoe u die valkuilen in het hybride werken spot en omzeilt.

Lunchwebinars

Vanaf 1 juli 2021 is telewerken niet langer verplicht. Toch zullen we er niet meteen afscheid van nemen: heel wat werknemers willen thuiswerken blijven combineren met het kantoor. Hoe pakt u die hybride werkomgeving het best aan? Ontdek het tijdens onze gratis lunchwebinars, waarin we in gesprek gaan met experts rond 3 verschillende thema's. Na afloop is er de mogelijkheid om vragen te stellen.

25/06: Een gezonde work-life balans door gezond te (de)connecteren

Hoe kunnen uw werknemers bewust (de)connecteren om de balans tussen werk en privé te bewaren? In dit webinar zoomen we in op de rol van technologische tools bij de work-life balans.

Ik schrijf me in

28/06: Gemotiveerde en veerkrachtige werknemers, hoe begint u eraan?

Hoe zorgt u ervoor dat uw werknemers weer met de nodige energie en motivatie aan de slag gaan? Tijdens dit webinar staan we stil bij het belang van veerkracht nu iedereen opnieuw naar kantoor kan.

Ik schrijf me in

30/06: Werken na corona wordt activity based: tips en tricks!

Hoe stemt u de noden van uw organisatie af op die van uw werknemers? Welke taken zijn het best geschikt voor thuis en welke voor kantoor? En hoe kunt u uw kantoor het best inrichten om de connectie tussen werknemers te bevorderen?

Ik schrijf me in

 

Benieuwd hoe wij u als werkgever kunnen helpen om de transitie naar het nieuwe werken te maken, of om te werken aan het welzijn, de gezondheid en de veiligheid van uw werknemers? Bekijk dan onze dienstverlening of neem contact met ons op.

Onderzoek

Wat zijn de gevolgen van de New Way of Working op het welzijn van werkende Belgen die bijvoorbeeld aan telewerk doen, vanop afstand met collega's en zakenpartners werken of gebruikmaken van informatietechnologieën? We horen graag wat de impact van de New Way of Working is op uw welzijn. Vul tot en met 21 juni hierover onze vragenlijst in.

Vul de vragenlijst over de New Way of Working in

Op de hoogte blijven van de toekomstige publicaties in ons New Way of Working-dossier? Volg ons dan op social media (LinkedIn / Facebook), of schrijf je in op onze nieuwsbrief.