New Way of Working
 

Snel naar de resultaten van onze New Way of Working-studie

Uit elke crisis komt ook iets goeds: zo heeft corona heel wat taboes, bijvoorbeeld die rond telewerk, doen sneuvelen. De weg naar de New Way of Working is nu definitief ingezet, met een cruciale rol voor hybride werken – deels thuis en deels op kantoor dus.

Maar hoe pakken we dat aan? Hoe wordt dat nieuwe werken ook beter, slimmer en gezonder werken? Door het resilient, human-based, collaborative, innovative en purpose-driven te maken. Op die vijf pijlers is onze eigen IDEWE-filosofie gebouwd, en in ons NWOW-dossier krijgt u tal van inzichten en concrete tips rond drie sleuteltopics:

  • In deel 1 leert u hoe we na dit erg moeilijke jaar het NWOW-tijdperk binnenstappen met voldoende persoonlijke veerkracht (resilience).
     
  • Hoe bouwen en organiseren we werkplekken die het beste in ons naar boven halen, zowel op het vlak van welzijn (human-based) als resultaat (purpose-driven)? Dat leest u hier in deel 2.
     
  • Technologische tools (innovative) kunnen de manier waarop we samenwerken (collaborative) een enorme boost geven. Maar in de praktijk blijken ze net een bron van inefficiëntie, ergernis en overprikkeling. In deel 3 leert u hoe u die valkuilen in het hybride werken spot en omzeilt.

Resultaten studie New Way of Working

Het nieuwe werken, of het hybride werken, is in volle opmars. Maar zoals dat gaat met nieuwe ontwikkelingen, is er een groot verschil in hoe ver bedrijven staan in dat New Way of Working. Meer nog: we hebben nog weinig zicht in wat de werknemers nu eigenlijk zélf willen en welke impact NWOW heeft op hun welzijn. Om die reden bevroeg IDEWE tussen 14 en 21 juni meer dan 1.299 werknemers en beleidsmakers en puurde het daar een aantal opvallende inzichten uit. Die helpen u als werkgever om uw hybride werken slim aan te pakken voor maximale output en werknemerswelzijn.

Ontdek onze inzichten

Herbekijk onze lunchwebinars

Vanaf 27 juni 2021 is telewerken niet langer verplicht. Toch zullen we er niet meteen afscheid van nemen: heel wat werknemers willen thuiswerken blijven combineren met het kantoor. Hoe pakt u die hybride werkomgeving het best aan? Herbekijk hieronder onze lunchwebinars voor een antwoord op deze vraag.

Een gezonde work-life balans door gezond te (de)connecteren 

Hoe kunnen uw werknemers bewust (de)connecteren om de balans tussen werk en privé te bewaren? In dit webinar zoomen we in op de rol van technologische tools bij de work-life balans.

Herbekijk hier het webinar


Gemotiveerde en veerkrachtige werknemers, hoe begint u eraan? 

Hoe zorgt u ervoor dat uw werknemers weer met de nodige energie en motivatie aan de slag gaan? Tijdens dit webinar staan we stil bij het belang van veerkracht nu iedereen opnieuw naar kantoor kan.

Herbekijk hier het webinar
 

Werken na corona wordt activity based: tips en tricks! 

Hoe stemt u de noden van uw organisatie af op die van uw werknemers? Welke taken zijn het best geschikt voor thuis en welke voor kantoor? En hoe kunt u uw kantoor het best inrichten om de connectie tussen werknemers te bevorderen?

Herbekijk hier het webinar

Benieuwd hoe wij u als werkgever kunnen helpen om de transitie naar het nieuwe werken te maken, of om te werken aan het welzijn, de gezondheid en de veiligheid van uw werknemers? Bekijk dan onze dienstverlening of neem contact met ons op.

Doe nu de quick scan