Terug Dankjewel zorgsector om voor ons te zorgen!

Dankjewel zorgsector om voor ons te zorgen!

- Gezonde werknemers | Arbeidshygiëne | Zorg | Corona

Expert Hilde Vanacker

Directeur medische preventie

IDEWE blijft jullie als preventiepartner maximaal ondersteunen

We bewonderen de zorgverleners die tijdens de coronacrisis voor ons klaarstaan. We merken echter dat heel veel werknemers en werkgevers in de zorgsector met vragen en twijfels zitten. Als externe preventiedienst willen we maximaal ter beschikking blijven om hen te ondersteunen. Zo bieden we hen de kans om hun bezorgdheden met hun arbeidsarts te bespreken. Ook in volle coronacrisis kunt u op IDEWE vertrouwen.

De informatie in dit nieuwsbericht is correct op het tijdstip van publicatie. Raadpleeg altijd de laatste maatregelen en wetgeving met betrekking tot COVID-19 op https://www.info-coronavirus.be.

Zorgverleners staan 24/7 paraat om COVID-19-patiënten de beste zorgen toe te dienen of te verhinderen dat andere mensen besmet worden. Onze arbeidsartsen, arbeidsverpleegkundigen en preventieadviseurs psychosociale aspecten willen hen in deze opdracht bijstaan. Dat kan onder meer door in ziekenhuizen en (woon)zorgcentra ter beschikking te blijven om antwoorden te bieden op de vele vragen en bezorgdheden. We volgen daarbij de richtlijnen van de overheid en helpen ondernemingen om deze toe te passen. Veilige zorg toedienen blijft in deze uitzonderlijke omstandigheden een cruciaal streefdoel.


Hoewel onze geplande periodieke medische onderzoeken tot nader order worden uitgesteld, blijven we bereikbaar voor:

  • spontane consultaties van werknemers met vragen over onderliggende pathologie en arbeidsgeschiktheid,
  • consulten in kader van zwangerschap,
  • hervattingsonderzoeken,
  • psychosociale ondersteuning van zorgmedewerkers die nu sterk onder druk staan,

Klassieke fysieke raadplegingen worden zo mogelijk vervangen door teleconsultaties of kunnen op afspraak doorgaan in onze medische centra of bij u ter plaatse. Uiteraard mits het respecteren van de hygiënische maatregelen en de maatregelen rond social distancing.

Met deze aangepaste dienstverlening willen we bijdragen tot de psychosociale ondersteuning en een duurzame en veilige inzetbaarheid van werknemers in de zorg. Daarnaast sporen we onze eigen medisch geschoolde medewerkers aan om zich aan te melden bij het agentschap Zorg en Gezondheid om jullie als vrijwilliger actief te ondersteunen op het terrein.

Volg de updates over het coronavirus ook via onze social mediakanalen Linkedin en Facebook.

Blijf altijd op de hoogte: schrijf u in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen