Terug Elewijt Center wint herfstclash ‘No Steps No Glory’

Elewijt Center wint herfstclash ‘No Steps No Glory’

- Gezonde levensstijl | Beweging

Expert Mia Van Laeken

Adviseur Learning and Development

“We bewegen veel … maar voor de bedienden was dit een wake-upcall”

Elewijt Center in Zemst en Ardo in Koolskamp zijn met gemiddeld 19.000 stappen per deelnemer de winnaars van de Herfstclash van No Steps No Glory. De 25 medewerkers van de vergader- en eventsite Elewijt Center hebben daarvoor tussen 15 oktober en 11 november niet eens veel extra inspanningen moeten doen, zegt Erika Heylen. “Ik schrok ervan hoeveel mijn collega’s hier dagelijks van nature bewegen.”

Nu ja schrikken. Elewijt Center begon goed voorbereid aan de Herfstclash. “Onze directie hecht heel veel belang aan een gezonde levensstijl”, zegt Erika Heylen van Elewijt Center. “Dat is begonnen met het openstellen van de fitnessruimte, die aanvankelijk alleen voor gasten bedoeld was, voor het personeel. Daarna werd beslist om medewerkers, die minstens 60 procent van hun werktijd met de fiets naar het werk komen, de kosten voor de fiets cadeau te doen. Twaalf van de 25 medewerkers zijn daarop ingegaan. Dat is niet evident omdat we hier vaak heel onregelmatige uren presteren.”

“Ook tijdens de werkuren is aandacht voor beweging. Daarom hebben we een fietshal in gebruik genomen met in de hoogte verstelbare bureaus en deskbikes waarmee we fietsvergaderingen houden.”

Permanent in beweging

Tijdens de 10.000 stappenclash ‘No steps, no glory’ gaan bedrijven twee keer per jaar de uitdaging aan om zoveel mogelijk stappen te zetten in één maand.

“Deze actie paste heel goed in ons kraam. Van IDEWE kregen alle deelnemers een handige stappenteller, waarmee we onze prestaties konden monitoren. Dat was een enorme motivatie. Iedereen was onmiddellijk mee in het verhaal. Al heel snel bleek dat een groot deel van het personeel zonder extra inspanningen vlot de 10.000 stappen per dag haalde. Mensen in de keuken van onze restaurants of collega’s in het onderhoud staan heel veel recht en moeten veel wandelen om de verschillende zalen te bedienen. Ook de collega’s uit de praktische ploeg, die de vergaderingen helpen opstarten, zijn permanent in beweging.”

“De bedienden daarentegen zijn wel een paar keer meer met de hond moeten gaan wandelen om aan hun daglimiet te geraken. Ik hoor daar zelf ook toe. Met alleen naar het werk stappen of fietsen, kwamen we er niet. Onze stagiair, die de actie nauwgezet opvolgde, hield ons via een Whatsappgroep op de hoogte van de stand van zaken. Zo wisten we als we een extra inspanningen moesten leveren.”

En blijven bewegen

“De actie is intussen wel afgelopen maar ik verwacht niet dat de beweeggraad hier zal afnemen. Integendeel, zeker voor de bedienen is No Steps No Glory een soort wake upcall geweest om meer te bewegen.”

De wisselbeker die Elewijt Center ontvangt uit handen van de mensen van de Huize Levensruimte – winnaar van de Voorjaarsclash – krijgt binnenkort een prominente plek aan de receptie.

Over een paar maanden starten de inschrijvingen voor de Voorjaarsclash van 2019. Bent u geïnteresseerd om deel te nemen? We zetten u graag op weg. Neem daarvoor contact op met uw regionaal IDEWE-kantoor.

Meer informatie over gezond bewegen op het werk vindt u hier.

Blijf altijd op de hoogte: schrijf u in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen