Terug Gezonde inspiratie opdoen tijdens de Fit4Work Experience Day

Gezonde inspiratie opdoen tijdens de Fit4Work Experience Day

- Gezonde levensstijl | Roken | Beweging | Slapen | Alcohol, medicatie & drugs | Voeding | Gezondheidsbeleid

Expert Mia Van Laeken

Adviseur Learning and Development

Iets voor uw team of bedrijf?

Nieuwsgierigheid verleidde Sarina Eerdekens en drie van haar collega’s uit de werkgroep MultiFit@work van Zorggroep Multiversum, om deel te nemen aan de eerste Fit4Work Experience Day van IDEWE. “We waren meteen alle 4 zeer enthousiast en kwamen tot dezelfde conclusie: wij willen dat nog eens doen!”

Het is een totaalbeleving, waarin niet enkel gepraat wordt maar doen, zien, ruiken en  beleven centraal staat.

De Fit4Work Experience Day dompelt  ondernemingen onder in gezondheid en gezondheidspromotie. De  interactieve workshops geven de werknemers een duwtje in de richting van een gezonde levensstijl. Het is een totaalbeleving, waarin niet enkel gepraat wordt maar doen, zien, ruiken en  beleven centraal staat. Werknemers ondervinden op die manier hoe ze zich beter in hun vel kunnen voelen en voor werkgevers is het een bron van inspiratie. Gelukkige werknemers presteren immers beter.

Op de eerste open Experience Day konden werknemers van verschillende bedrijven intekenen. IDEWE wil het dagprogramma echter ook in uw bedrijf organiseren, exclusief voor uw werknemers.

“De ontvangst ’s ochtends was zeer hartelijk”, vertelt Sarina. “Er stond een gezond ontbijt met lekkere fruitdrankjes op ons te wachten. De toon was meteen gezet. Vooraf hadden we onze voorkeur voor een viertal workshops kunnen doorgeven, die telkens één aspect van een gezonde leefstijl behandelden. Niet academisch, wel doorspekt met praktische toepassingen. De workshops duurden precies lang genoeg om aandachtig te blijven, er was ook ruimte om te reageren, om vragen te stellen”.

Inspiratie opdoen

“De tips die we tijdens de workshops kregen hebben ons geïnspireerd om er in onze MultiFit@Work werkgroep op het werk mee aan de slag te gaan. Dat is het beste bewijs dat we dit initiatief een schot in de roos vonden. Sinds een jaar zetten we ons met een team van 10 collega’s in om bij de zowat duizend werknemers van ons ziekenhuis een gezonde leefstijl te promoten. Tijdens de Fit4Work-dag leerden we bijvoorbeeld oefeningen om minder lang stil te zitten aan onze bureaus en tips om meetings te onderbreken. Eenvoudig en super interessant. Tijdens de gezonde voeding workshop maakten we ons eigen middagmaal en ons vieruurtje. De geur van verse groenten, de kruiden, zalig gewoon. Een van mijn collega’s Eve, de diëtiste van onze instelling, was vooral geïntrigeerd door de recepten om snelle en toch gezonde maaltijden op tafel te toveren. Andere leden van onze groep, die af en toe wat stress ervaren, hadden dan weer het meest opgestoken van de workshop over hartcoherentie. Tussendoor kregen we de kans om onze cholesterolwaarde te laten bepalen door de verpleegkundige van IDEWE. Ook de vlotte organisatie en de manier om de deelnemers op tijd naar de juiste workshop te loodsen, waren mee bepalend voor de leuke en gevarieerde dag.”

Iets voor uw team?

Lijkt zo een Fit4Work Experience Day iets om ook uw werknemers te laten kennismaken met een gezonde leefstijl? Zet deze dag op de agenda als verrassing voor uw team, als een interactieve opleidingsdag of als een gezonde teambuildingsactiviteit.

Twee weken voor de Fit4Work Experience Day krijgt elke deelnemer onze Employee Fit Survey elektronisch toegestuurd. U krijgt onmiddellijk na het invullen een individueel rapport met uw aandachtspunten en sterktes op het vlak van een gezonde levensstijl. Schrijft u meer dan 10 personen in, dan krijgt u nadien ook een groepsrapport op maat van uw organisatie.

We verwelkomen uw team graag vanaf 8.30 uur. Om 9 uur starten we en wordt u ondergedompeld in de wereld van een gezonde levensstijl aan de hand van onze vijf Fit4Work-thema’s: Move, Eat, Mind, Smoke en Skills.

In totaal kan elke deelnemer 4 verschillende workshops volgen. Twee weken voor het event krijgt u het detailprogramma en kiest u de workshops die u wilt volgen (keuze uit bijv. workshops rond beweging, gezonde veerkracht, slapen, roken, rust- en ontspanningstechnieken, kookworkshops, ….)

Bent u bovendien benieuwd naar het cholesterolgehalte in uw bloed? Laat dan tijdens de pauzes een cholesterolprik nemen door onze verpleegkundige. U weet meteen het resultaat.

Afsluiten doen we uiteraard met een gezonde receptie.

Heeft u vragen over deze Fit4Work Experience Day of wilt u een gelijkaardige dag organiseren?

Contacteer ons.

Blijf altijd op de hoogte: schrijf u in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen