Terug Bent u klaar voor de eerste (zomer)schooldag?

Bent u klaar voor de eerste (zomer)schooldag?

- Gezonde werkomgeving | Risicoanalyse | Mentaal fit | Digitale tools | Corona

Expert Jeroen Aussems

Verantwoordelijke documentatiedienst

Ook in juli en augustus 2020 staan we klaar voor de COVID-19-ondersteuning voor scholen.

Dit was zonder meer een schooljaar dat u nooit zal vergeten. De Covid-19-pandemie heeft ervoor gezorgd dat u uw organisatie verschillende keren helemaal heeft moeten herdenken om ervoor te zorgen dat uw personeel en uw leerlingen veilig aan de slag konden blijven. IDEWE heeft u daarin zo goed mogelijk ondersteund. Ook de komende maanden willen we dat blijven doen. We houden ons klaar om adviezen te geven voor de inrichting van de zomerscholen en de start van het nieuwe schooljaar op 1 september veilig en gezond te laten verlopen.

De informatie in dit nieuwsbericht is correct op het tijdstip van publicatie. Raadpleeg altijd de laatste maatregelen en wetgeving met betrekking tot COVID-19 op https://www.info-coronavirus.be

Psychosociaal welzijn

We bieden onze tool Stressbalancer tot eind juni gratis aan

De lange periode van noodopvang, preteaching, herstart en maximumscenario heeft energie, flexibiliteit en creativiteit gevraagd van leerkrachten, ondersteunend personeel, preventieadviseurs en directies. Dit heeft zijn weerslag op het psychosociaal welzijn. Door onze tool Stressbalancer tot eind juni gratis aan te bieden, willen we u een hulpmiddel aanreiken om uw werknemers meer weerbaar te maken tegen stress en uitputting. 
De onlinetool is gemaakt op maat van het Onderwijs en biedt tal van handvatten om in deze uitzonderlijke tijden de veerkracht niet te verliezen. Tot 30 juni kunnen uw medewerkers gratis inloggen via deze link. Nadien is de tool betalend. Om in te loggen hebben uw werknemers het KBO-nummer van uw organisatie nodig.

COVID-19-zomerscholen

Bent u van plan om zomerscholen in te richten? Laat ons iets weten. We zorgen samen met u voor een veilige en gezonde inrichting van deze lesactiviteiten, rekening houdend met de adviezen van de Nationale Veiligheidsraad. In de zomermaanden blijven we steeds beschikbaar voor extra advies.

Bedrijfsbezoeken - herstart 1 september 2020

herstart 1 september

Om de start van het volgende schooljaar goed voor te bereiden en het coronarisico voldoende te helpen te beheersen, houden onze onderwijsspecialisten zich klaar om vanaf half augustus een rondgang te doen in uw school.

Contacteer onze experten voor bijkomende informatie.

Blijf altijd op de hoogte: schrijf u in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen