Terug IDEWE en HERW!N: “Iedereen heeft recht op een job”

IDEWE en HERW!N: “Iedereen heeft recht op een job”

- IDEWE

Samen naar werk op maat voor iedereen

‘Het collectief van sociale circulaire ondernemers.’ Dat is waar HERW!N voor staat. Ben je als organisatie aangesloten bij HERW!N? Dan creëer je jobs op maat van mensen voor wie de kloof tot de arbeidsmarkt groot is. Mensen die langdurig ziek of werkloos zijn of kort naar school gingen: iedereen heeft recht op werk. 

Partners in inclusiviteit

“Vanuit IDEWE geloven we sterk in de capaciteiten van iedereen. De visie van HERW!N sluit dus naadloos aan bij onze werking”, vertelt Lode Godderis, CEO van IDEWE. “We willen mensen helpen om werk te vinden en te houden, en bovenal gezond aan de slag te gaan. Daarom is het partnerschap met HERW!N een ideale match voor ons.”

“Vanuit IDEWE geloven we sterk in ieders capaciteiten”
— Lode Godderis, CEO, IDEWE

“Onze drijfveer? Mensen activeren en via werk opnieuw deel laten uitmaken van de samenleving. IDEWE heeft de expertise om ons daarin te ondersteunen” , legt directeur van HERW!N Eva Verraes uit. “Circulaire ondernemingen hebben jarenlange ervaring in het creëren van jobs op maat. Maar via deze samenwerking blijven ook wij bijleren.”

Bruggen bouwen voor meer werktoegankelijkheid

IDEWE zal Connect-sessies organiseren voor de preventieadviseurs aangesloten bij HERW!N. De sessies zijn een moment om te reflecteren en ervaringen te delen met elkaar.

“Ook wij blijven via deze samenwerking bijleren”
— Eva Verraes, directeur, HERW!N

Een tweede belangrijk aspect is dat IDEWE hun opleidingspakket ter beschikking stelt voor alle HERW!N-leden. IDEWE voorziet ook een specifiek aanbod op maat van hun sector. 

Met het partnerschap verlagen de HERW!N en IDEWE de drempel bij mensen voor wie werken niet vanzelfsprekend is.

Wil je meer informatie over gezond re-integreren op het werk?

Blijf altijd op de hoogte: schrijf je in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen