Terug Welke nieuwsberichten werden in het voorjaar van 2023 meest aangeklikt?

Welke nieuwsberichten werden in het voorjaar van 2023 meest aangeklikt?

- IDEWE

Het nieuwsbericht over de introductie van ons welzijnsplatform My IDEWE Personal eindigt bovenaan

Het jaar is halfweg en dus zetten we even op een rij welke nieuwe nieuwsberichten jullie vaakst hebben aangeklikt. 

myidewe

1. NIEUW: My IDEWE Personal, online welzijnsplatform voor jouw werknemers

In My IDEWE Personal bekijken je werknemers hun medische gegevens op smartphone of pc. Ze zien er hoe het met hun gezondheid gesteld is en aan welke welzijnsrisico’s ze blootgesteld zijn op het werk.

Je werknemers hebben er ook toegang tot alle infobrochures van IDEWE en een overzicht van hun medische afspraken, attesten en vaccinaties. Voor jou betekent dat: minder administratie, minder brieven versturen en dus minder papier gebruiken. Ineens ook goed voor de planeet.
Lees het artikel
 

2. Drempels verdwijnen om discriminatie op de werkvloer te melden

Om slachtoffers en getuigen van discriminatie ook op het werk maximaal te beschermen werd op 1 juni 2023 de vernieuwde welzijnswet van kracht. Door de welzijnswetgeving beter af te stemmen op de verschillende discriminatiewetgevingen verdwijnen de drempels om discriminatie op de werkvloer te melden.
Lees het artikel

3. 9 tips om ergernis te vermijden bij het elektrisch autoladen

De omschakeling naar elektrisch rijden heeft niet alleen technische gevolgen maar heeft ook impact op de manier waarop we onze auto's gebruiken. Snel even bij het eerste beste tankstation stoppen als de tank leeg is, kan niet meer. Je hangt al gauw een halfuur aan de kabel als je gebruikmaakt van een snellader. Aan een publieke laadpaal duurt het enkele uren om een lege batterij volledig op te laden.  Maak van laadpaaletiquette een standaarduitrusting.
Lees het artikel

4. Gezond en veilig op twee wielen naar het werk

De groeiende bewustwording over duurzame mobiliteit zorgt ervoor dat steeds meer werkgevers hun werknemers stimuleren om hun woon-werk-verplaatsingen met de fiets te doen. Naast de meerwaarde voor de gebruiker, de organisatie en het milieu, zijn er aan de vervoersmiddelen op twee wielen ook een aantal risico’s verbonden waar we niet blind mogen voor zijn.
Lees het artikel

5. Nieuwjaarsboodschap Lode Godderis - CEO IDEWE

We konden er begin 2023 niet omheen dat corona, de energiecrisis en inflatie onze veerkracht stevig op de proef stelde. Maar toch zag onze CEO Lode Godderis, vanuit het optimisme dat heel IDEWE kenmerkt, de toekomst met vertrouwen tegemoet. In zijn nieuwjaarsboodschap bracht hij een warm pleidooi voor positivisme, gebouwd op geven om mensen, personalisatie, communicatie, eigenaarschap en sensibilisering.
Lees het artikel

6. Jaarverslag van de interne dienst voor preventie en bescherming op het werk

Werkgevers die verplicht zijn om in hun bedrijf een interne dienst voor preventie en bescherming op het werk te installeren (PBW), moeten ook een jaarverslag indienen. Het moet telkens vanaf 1 april ter beschikking liggen van de inspectiediensten van de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg. De inhoud wordt bepaald in bijlage II.1-3 van de Codex. 
Lees het artikel

7. SIOD organiseert ook in 2023 Flitscontroles

In 2023 voert de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) net zoals voor corona opnieuw gerichte flitscontroles uit.
Lees het artikel

8. Een niet opgeruimde werkomgeving kost je tijd en geld

Werknemers verspillen gemiddeld een uur per dag aan het zoeken naar informatie of voorwerpen omdat hun werkplek niet op orde is. Het is een bron van veel frustratie en stress. En het betekent voor jou als organisatie een aanzienlijke verspilling van tijd. 
Lees het artikel

9. Voortaan hebben ook verzenders een ADR-veiligheidsadviseur nodig

Het aanstellen van een ADR-veiligheidsadviseur is al lang een verplichting voor verpakkers, vullers, vervoerders, laders en lossers van gevaarlijke goederen. Vanaf 1 januari van 2023 is ook iedereen die per kalenderjaar meer dan 50 ton gevaarlijke goederen of afval verzendt verplicht om een ADR-veiligheidsadviseur aan te stellen. Wie dergelijke goederen de landsgrens over stuurt, is daar trouwens ongeacht het volume, altijd toe verplicht.
Lees het artikel

10. Respectvolle en verbindende communicatie: werk van elke dag

“Zorgen dat mensen zich ondanks hun verschillen betrokken en gewaardeerd voelen en mensen zich niet uitgesloten voelen, is geen opdracht die zomaar als evident kan beschouwd worden”, zegt disciplineverantwoordelijke psychosociale aspecten Hilde De Man van IDEWE. “Respectvolle, verbindende communicatie in organisaties legt de basis voor beter leiderschap, minder conflicten en meer welbevinden en werkbaarheid van het werk.”
Lees het artikel

Dit was de Top 10 van 2022.

Blijf altijd op de hoogte: schrijf je in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen