Terug De best gelezen nieuwsberichten van 2021

De best gelezen nieuwsberichten van 2021

- IDEWE | Kennis en Tools

Niet toevallig merken we ook in dit lijstje een coronapiek

Voor het tweede opeenvolgende jaar stellen we ook in de top 10 van de meest gelezen nieuwsberichten op onze website een coronapiek vast. De behoefte aan betrouwbare informatie om u te wapenen tegen de besmettingen en de gevolgen van de pandemie in te dijken heeft u vaak naar onze artikels doen doorklikken. En dit waren de 10 nieuwsberichten die in 2021 het meest bezoek kregen.

1 – Wat kan een vertrouwenspersoon voor u doen?


Wie door werkomstandigheden geconfronteerd wordt met psychische en/of lichamelijke klachten, kan rekenen op een vertrouwenspersoon. Die kan een luisterend oor In het bieden maar ook bemiddelen en een oplossing zoeken. In het artikel legden we uit hoe dat in zijn werk gaat.


2 – Een CO2-meter is de ideale gids om goed te ventileren


Naast het respecteren van de basismaatregelen om de verspreiding van corona te vermijden, is het ventileren van de binnenruimtes essentieel. We hebben hier vaak de nadruk op gelegd en zullen dat blijven doen. In dit nieuwsbericht legden we uit hoe je met behulp van een CO2-meter kan nagaan of de ventilatie van een binnenruimte volstaat.


3 – CO2-meter verplicht in gemeenschappelijke en besloten ruimtes


Om te vermijden dat, door het gebrek aan ventilatie in de binnenruimtes, de ideale omstandigheden ontstaan voor de verspreiding van COVID-19 werd de heropening van de sportieve sector en de evenementensector in september gekoppeld aan de installatie van CO2-meters. 


4 – CO2-meter is een uitstekend hulpmiddel in de heropstart

De primeur was echter een paar maanden eerder voor de horeca en de fitnesscentra


5 – IDEWE Turnhout verhuist naar hypergezond en hedendaags kantoor


Naast de binnenluchtkwaliteit hebben een hele reeks andere factoren op de werkplek een invloed op het welzijn en de gezondheid van werknemers. De experts van IDEWE begeleiden werkgevers en bouwheren tijdens het ontwerp- en bouwproces van nieuwe bedrijfsgebouwen om de focus maximaal op welzijn te leggen. Voor onze nieuw regionaal kantoor in Turnhout pasten we de principes toe van WELL-bouwstandaard. Het resultaat is een hypermodern, duurzaam, gezond en kostenefficiënt gebouw.


6 – Arbeidsarts beslist over noodzaak tot repetitieve sneltesten in ondernemingen


Bedrijven kunnen sinds een aantal maanden sneltesten inzetten om de verspreiding van het coronavirus op de bedrijfsvloer een halt toe te roepen. Het is aan de preventieadviseur-arbeidsarts om te oordelen of het gebruik relevant is.


7 – Dossier ziekteverzuim en re-integratie: tips voor werkgevers


Ook voor corona toesloeg was ziekteverzuim en re-integratie al een belangrijke bij heel veel werkgevers. De voorbije maanden polsten we met welke concrete vragen u hierover zit. In dit nieuwsbericht gaven onze experts alvast enkele adviezen.


8 – En dan nu: tijd voor deconnectie


Zeker voor telewerkers, voor wie de grens tussen werk en vrije tijd de voorbije coronamaanden soms eerder op een grijze zone leek, was vakantie nemen en deconnecteren een noodzaak. We somden de basisprincipes op in dit artikel.


9 – Risicogroepen krijgen vanaf midden oktober hun seizoengriepvaccin


De ‘gewone griep’ sloeg 2020-2021 om de gekende redenen over maar daarom was de interesse voor de vaccinnatiecampagne van vorig najaar niet minder. Inzetten op vaccinatie is de beste manier om te vermijden dat mensen uitvallen. 


10 – Zelftesten in bedrijven: arbeidsarts bepaalt en coördineert teststrategie


Bedrijven waar werknemers de coronamaatregelen niet altijd kunnen respecteren, kregen de mogelijkheid om zelftesten in te zetten. Weliswaar enkel op indicatie en binnen een teststrategie bepaald door de arbeidsarts.

 

Dit was de top 10 van 2020

Dit was de top 10 van 2019

Blijf altijd op de hoogte: schrijf je in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen