Terug ToWorkSafe is Innovation Award-laureaat en wint de publieksprijs

ToWorkSafe is Innovation Award-laureaat en wint de publieksprijs

- Ongevallen voorkomen | Digitale tools | Opleidingen | ToWorkSafe

Veiligheidsinstructietool van IDEWE gooit hoge ogen op WorkSafe vakbeurs

De Safety Instruction Game van ToWorksafe werd gisteren door de vakjury gekozen tot laureaat van de Innovation Award op Worksafe, de vakbeurs van de health- en safetysector. Bovendien won deze tool van IDEWE ook de publieksprijs.

De vakbeurs voor gezondheid, (brand)veiligheid en welzijn op het werk wordt om de twee jaar georganiseerd om onder meer preventieadviseurs, technische diensten, arbeidsgeneesheren, leden CPBW, ergonomen en facility managers te laten kennismaken met de trends en de technologische evoluties die de wereld van gezondheid en veiligheid veranderen.

De Safety Instruction Game van ToWorkSafe werd daar gisteren door de vakjury verkozen tot één van de drie laureaten van de Innovation Award. Bovendien bleek de digitale tool van IDEWE de favoriet tussen tientallen nieuwigheden die leven en werken in de sector veiliger, efficiënter en comfortabeler moeten maken.

Anderstalige werknemers veilig laten werken

IDEWE bedacht de Safety Instruction Game om nieuwe werknemers een veilige start te laten nemen in een nieuwe job, ondanks een eventueel taalprobleem. Het maakt als digitaal hulpmiddel deel uit van een sectorspecifiek, krachtig en visueel pakket. Aangezien werkgevers steeds vaker anderstalige werknemers engageren, is het immers niet altijd evident om hen vertrouwd te maken met de veiligheidsinstructies.

“Ik ben super gelukkig dat onze nieuwe tool gesmaakt wordt door zowel de professionele jury als het grote publiek en vooral door de uiteindelijke gebruikers van de tool”, zegt Business Process Manager Petra Champagne van IDEWE. “We hopen nu vooral dat we er via de tool voor kunnen zorgen dat nieuwe en/of anderstalige werknemers veilig aan de slag kunnen gaan en kunnen blijven.”

Via deze link komt u alles te weten over ToWorkSafe.

Twijfel niet om uw regionaal kantoor te contacteren.

Downloads

Blijf altijd op de hoogte: schrijf je in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen