Terug Verwijst u al naar de ‘Codex over het welzijn op het werk'?

Verwijst u al naar de ‘Codex over het welzijn op het werk'?

- Wetgeving

Expert Jeroen Aussems

Verantwoordelijke documentatiedienst

Overgangstermijn van KB naar Codex liep deze week af

Twee jaar geleden verscheen de Codex over het welzijn op het werk in het Staatsblad. Om iedereen de kans te geven om naar de juiste wetgeving te verwijzen, werd een overgangsperiode afgekondigd. Die termijn liep op 12 juni af. Voortaan behoort het ‘KB op het welzijnsbeleid’ definitief tot de geschiedenis en kan u enkel nog verwijzen naar de ‘Codex over het welzijn’.

Alle bepalingen van de verschillende koninklijke besluiten, die sinds 1993 werden uitgevaardigd op basis van de welzijnswet van 4 augustus 1996, werden twee jaar geleden gebundeld in de Codex over het welzijn op het werk. Inhoudelijk werd toen niets gewijzigd maar om de leesbaarheid te bevorderen werden wel een aantal structurele aanpassingen gedaan. Tegelijk werden enkele tegenstrijdigheden in de taalversies weggewerkt en werd aandacht besteed aan de uniformering van begrippen.

De nieuwe structurering en indeling maakte het voor organisaties bijgevolg noodzakelijk om formulieren en documenten aan te passen die verwijzen naar de oude koninklijke besluiten. De termijn waarin die aanpassingen konden gebeuren is sinds 12 juni achter de rug.

Blijf altijd op de hoogte: schrijf u in op de IDEWE-nieuwsbrief

 

Met duiding van autonome experts, én in heldere taal!

Blijf mee met alle ontwikkelingen in welzijn & preventie

Ontvang als eerste updates rond wetswijzigingen