Voeding - IDEWE Website

Aandacht voor werknemers met wisselende werkuren in de voedingssector
We bezoeken regelmatig voedingsbedrijven op verschillende niveaus, van het kleinste café tot een grote productiehal. Zo ontdekken we uit eerste hand waar de preventienoden liggen. Samen met onze klanten oplossingen creëren voor die noden, dat is ons doel.
Welzijn en preventie in voedingssector
Deze veranderingen bepalen de voedingssector nu en straks

- Vroege en late werkuren – 14 procent van onze werknemers in de voedingssector verricht ploegenwerk. Net zoals bakkers, traiteurs en horecapersoneel. Een aanzienlijk deel werkt ook ’s nachts. Dat brengt de nodige belasting met zich mee.
- Arbeidsongevallen – Het risico op snij- en brandwonden, val- en struikelongevallen en ongelukken met chemische stoffen en producten vragen om sterke preventie.
- Langer werken – Maar 43 procent van de werknemers omschrijft zijn job als werkbaar. Hoe zorgen we voor verbetering?
Dienstverlening afgestemd op uw noden

Zó ondersteunen we u bij het beheer van welzijn en preventie in uw organisatie:
- Doelgerichte opleidingen ter preventie van arbeidsongevallen en opleidingen in het kader van levensmiddelenhygiëne bijv. hoe voorkomt u de overdracht van infectieziekten via voeding?
- Praktische infosessies/webinars rond bijv. levensmiddelenhygiëne.
- Slimme oplossingen om de fysieke belasting te verminderen.
- Gezondheidspromotie: mensen met wisselende werktijden sensibiliseren over gezond leven, slapen en eten.
Wat zeggen onze klanten uit de voedingssector?
Wat denken onze klanten over onze expertise en hoe we die in de praktijk brengen? Ontdek er alles over:





Oplossingen op maat in 360°-modus
Benieuwd naar onze preventie- en welzijnsoplossingen voor uw sector? Ontdek alvast enkele gerichte oplossingen:
Ergonomieradar
Onze Ergonomieradar scant grondig de arbeidsomstandigheden en het globaal ergonomisch beleid. Aandachtspunten worden snel geïdentificeerd en omgezet in een actieplan.
Audit levensmiddelenhygiëne & HACCP
Met deze gedetailleerde doorlichting kijken we na in welke mate de goede praktijken en de principes van HACCP effectief zijn geïmplementeerd. Dit zowel in het beheer als in de dagelijkse werking van uw productie of keuken.
Opleiding AED
Wist u dat kennis van basisreanimatie en de AED (Automatische Externe Defibrilator) in veel gevallen al voldoende is om een leven te redden?
Beheer en risicoanalyse brandveiligheid
Onze experts helpen u om een doordacht brandveiligheidsbeleid op te zetten via een risicoanalyse en actieplan rond brand- en explosieveiligheid.
Opleiding ploegendienst en gezonde werknemers
Met deze krachtige en interactieve workshop willen we u motiveren om gezond te eten. We reiken handvaten aan om de vermoeidheid en het verstoorde slaapritme onder controle te houden.
Wellfie
Meet en verbeter het werkvermogen van uw organisatie en uw werknemers via onze onlinetool Wellfie.
Opleiding veilig gebruik heftruck
In deze veiligheidsopleiding geven we uw ervaren chauffeurs de kans om hun kennis en rijvaardigheid preventief bij te sturen.
Opleiding levensmiddelenhygiëne
Het kennen en toepassen van goede hygiënepraktijken (GHP) blijft een van de belangrijkste preventiemaatregelen tegen infectieoverdracht via voeding.
Leg ons uw uitdagingen voor
Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Of praat u graag met een van onze experts?
Ontvang preventie- en welzijnsnieuws voor uw sector
Op zoek naar de recentste inzichten en ervaringen van experts? Welke nieuwe oplossingen zijn er op de markt? Lees het antwoord in onze nieuwsbrief: